UITVERKOOP: Nu tot 50% korting op alle schapenvachten en koeienhuiden! UITVERKOOP: Nu tot 50% korting op alle schapenvachten en koeienhuiden!
Startpagina / Blogs / Bingewatch Tips
Bingewatch Tips

Bingewatch Tips

2021 is helaas niet het jaar van gunstige vakantieperiodes. Zowel de kerstdagen als de jaarwisseling vallen namelijk middenin het weekend, waardoor we geen (gratis) vrije dagen hebben. Toch pakken veel mensen deze week tussen kerst en oud & nieuw vrij, en geef ze eens ongelijk. Zeker nu de kids ook vakantie hebben of je vanwege de corona perikelen nog voldoende saldo hebt qua verlofdagen. Maar het land zit weer zo goed als op slot, dus wat ga je dan toch in hemelsnaam doen? Juist! Lekker warm voor de kachel of languit liggend op de bank series of films binge-watchen.

Daarnaast wordt er in de laatste week van het jaar ook altijd even de tijd genomen om te reflecteren op het afgelopen jaar. 1+1=2 dachten wij zo. Daarom zijn we zelf ook even gaan reflecteren, en wel op het gebied van series, documentaires en films op Netflix, Videoland, Amazon Prime en Disney+. Welke series hebben de meeste indruk op ons gemaakt of aan welke films beleven we keer op keer weer plezier? Hieronder het antwoord op deze vragen in de vorm van een aantal kijktips! Dus sit back, relax and enjoy die laatste week van 2021!

The Office (US)
Onze all-time favoriet wat betreft comedy series. De titel refereert natuurlijk aan het kantoor waar The Office zich voornamelijk afspeelt, namelijk die van een fictief verkoopbedrijf voor papier en kantoorartikelen met de naam Dunder Mifflin Paper Company, Inc. De serie zit vol flauwe (kantoor)humor en herkenbare, maar gênante momenten waardoor je af en toe hardop lachend of met plaatsvervangende schaamte zit te kijken. De geniale hoofdrol is voor good-old Steve Carell, die de excentrieke bedrijfsleider speelt. Niet voor niets dat talloze giphy’s en internet memes uit deze serie komen. Onlangs gaf de regisseur aan dat sommige scènes in deze tijden van inclusiviteit waarschijnlijk niet meer kunnen, maar wij vinden juist dat The Office onderdeel moet zijn van ons cultureel erfgoed. Deze serie is te zien op Amazon Prime en sindskort ook op Netflix.

De Jacht op de Mocro Maffia
Wanneer je van true crime houdt dan is deze documentairereeks van John van den Heuvel een absolute aanrader. Op geheel eigen wijze neemt hij je mee in het ontstaan en de opkomst van de Mocro Maffia in Nederland en hun rol in het internationale drugscircuit. Hij interviewt o.a. de zussen van de kroongetuige, vertelt over de hoofdrolspelers uit het bekende Marengo-proces en neemt je in chronologische volgorde mee langs talloze plaatsen delict in zowel binnen- als buitenland. Indrukwekkend is de rol van de recherche bij de totstandkoming van alle arrestaties met slimme trucjes en wilde achtervolgingen. In tegenstelling tot de populaire Videoland productie Mocro Maffia zijn alle verhalen in deze docu helaas wel gebaseerd op fictieve gebeurtenissen. In drie seizoenen kom je alles te weten over de processen en ontwikkelingen en zul je je verbazen over het aantal kille liquidaties en de wreedheid in deze échte onderwereld. Deze documentaire is te zien op Videoland.

Fantastic Beasts
Wist je al dat de derde film van Fantastic Beasts in april 2022 in de bioscopen draait? De geheimen van Harry Potters’ Perkamentus zullen dan eindelijk onthuld worden in ‘The Secrets of Dumbledore’. Ter voorbereiding is het dan ook hoog tijd om in de kerstvakantie de eerste twee delen terug te kijken: Fantastic Beasts and Where to Find Them en The Crimes of Grindelwald. Deze films zijn te zien op Netflix.

Home Alone 1 & 2
Mocht je deze gemist hebben (hoe dan?) de afgelopen dagen dan zijn deze klassiekers natuurlijk altijd nog de moeite waard om ook dit jaar te bingen. Home Alone is tijdloos en voor ons namelijk het ultieme jeugdsentiment. Omdat iedereen het plot van de films inmiddels wel kent gooien we het hier over een iets andere boeg. Mocht je in de toekomst namelijk plannen hebben om een citytripje naar New York te maken dan raden we de die-hard Home Alone fans aan om deze filmlocaties alvast even te prikken in Google Maps. Deze films zijn te zien op Disney+.

Overige tips

Kortom, maak het gezellig thuis met een van onze vachten, doe je pantoffels aan en pak die popcorn erbij. Zo geniet jij deze laatste week van het jaar van een heerlijke filmmarathon of binge-watch sessie!

via GIPHY

0 opmerkingen

Laat een reactie achter: