UITVERKOOP: Nu tot 50% korting op alle schapenvachten en koeienhuiden! UITVERKOOP: Nu tot 50% korting op alle schapenvachten en koeienhuiden!
Startpagina / Blogs / Tips voor het thuiswerken
Tips voor het thuiswerken

Tips voor het thuiswerken

Sinds het begin van de Covid-19 pandemie zijn we steeds meer thuis gaan werken. In eerste instantie natuurlijk als maatregel om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Echter is het voor veel branches ook aanleiding geweest om eens kritisch te kijken naar hun beleid. Veel bedrijven hebben er nu voor gekozen om, daar waar mogelijk, de trend van het thuiswerken deels door te zetten. Veelal in een hybride model, dus mensen werken afwisselend vanuit huis of op kantoor. Met deze permanente verandering en de continue dreiging van een nieuwe piek is het wel belangrijk dat je thuis ook een werkplek creëert waar je je op je gemak voelt en productief kunt zijn. Als ervaringsdeskundige geven we je dan ook graag een aantal praktische tips voor een fijne en vertrouwde thuiswerk basis.

Gezondheid

Ritme
Een steady ritme aanhouden is belangrijk! Ondanks de verleiding om in de ochtend je pyjama in te ruilen voor een joggingbroek en deze pas weer uit te doen wanneer je naar bed gaat, is het aan te raden om toch je normale ochtendritueel te doorlopen. Neem een warme of koude douche, trek gewoon een spijkerbroek aan en fris jezelf op alsof je de deur uit moet. Zodoende kijk je niet meer zo slaperig uit je ogen en sta je voor een frisse en fitte start van de thuiswerkdag.

Beweging
Eenmaal aan het werk is het belangrijk om af en toe op te staan of om zittend werken af te wisselen met staand werken. Het advies is om ieder uur even je benen te strekken. Heb je een Apple Watch of Fitbit dan kun je hier eenvoudig reminders voor instellen zodat je dit ook niet vergeet. Een zit-sta bureau is ook een prima investering en vaak kun je deze nog deels declareren ook. Verder is het natuurlijk verleidelijk om in de pauze snel even Netflix aan te zwengelen maar naast dat het zorgt voor doorligplekken is het ook nog eens ongezond. Probeer die tijd juist te gebruiken om iedere dag een klein ommetje te wandelen in de frisse buitenlucht. Een tip hierbij is het downloaden van de SamenGezond app van Menzis. Hiermee kun je je activiteiten tracken en door je weekdoel te behalen spaar je punten voor leuke kortingen.

Luchtkwaliteit
Enkel een wandeling in de frisse buitenlucht is niet genoeg. Omdat je nog steeds het grootste deel van de dag binnen zit is het belangrijk om je luchtkwaliteit in huis in de gaten te houden. Zeker in de koude wintermaanden of wanneer je een huisdier hebt kan deze namelijk flink afnemen en is ventilatie extra belangrijk. Een slechte luchtkwaliteit heeft als gevolg dat je eerder moe bent en kan zelfs tot gezondheidsklachten leiden. Een gezonde luchtkwaliteit zorgt op zijn beurt voor een betere concentratie tijdens het thuiswerken. Onze tip is dan ook om je hiervan bewust te zijn. Dit kan met de aanschaf van een luchtbevochtiger of een luchtreiniger maar die apparaten zijn behoorlijk prijzig. Een schapenvacht is een goedkoop en natuurlijk alternatief voor een luchtreiniger.

Bekijk onze collectie aan natuurlijke schapenvachten. Een natuurlijke schapenvacht zorgt voor een betere luchtkwaliteit. De wol beschermt de schapen in de winter namelijk tegen de extreme kou, maar in de zomer heeft het juist een verkoelend effect. Daarnaast zorgt een schapenvacht ook voor het verlagen van allergenen in je huis wat de luchtkwaliteit ten goede komt.

Comfort

Kleding
Omdat je waarschijnlijk lang zult zitten is het wel verstandig om te zorgen dat je een aantal comfortabele outfits in huis hebt. Combineer een soepele spijkerbroek met een fijn t-shirt of een warme hoodie. Het is natuurlijk onzin om de hele dag op schoenen te lopen. Uit onderzoek van DVJ Insights (2016) is dan ook gebleken dat ruim driekwart van de Nederlanders thuis hun schoenen uittrekt; om religieuze, culturele of hygiënische redenen. Omdat het lopen op blote voeten of sokken ook niet echt chill is, of juist too much chill in de koude wintermaanden, zijn gevoerde pantoffels met schapenwol een prima alternatief en een absolute aanrader voor thuiswerkdagen.

Bekijk onze collectie aan comfortabele pantoffels. We hebben diverse varianten zoals snelle instappers mét of zonder wol, warme laarzen in de kleuren wit/bruin en bruin of een halfhoge variant, onze favoriet voor het thuiswerken. Alle pantoffels zijn unisex modellen en dus voor zowel dames als heren verkrijgbaar in maat 36 t/m 46.

Sfeer
Naast een comfortabele outfit is de werkomgeving ook een belangrijk aspect waar je (deels) zelf invloed op hebt. Daar waar iedereen in het begin van de pandemie nog heel behelpelijk in de woonkamer of aan de keukentafel geïnstalleerd zat, daar zie je nu dat steeds meer mensen een permanente werkplek of thuiskantoor hebben ingericht om zich ongestoord te kunnen focussen. Die inrichting stopt echter vaak bij een bureau, twee beeldschermen en een foto van de kids. Onze tip: maak het thuiskantoor een beetje sfeervoller voor jezelf. Bijvoorbeeld met wat plantjes, een mooie IXXI aan de muur of een gekleurde schapenvacht voor op de grond of over de stoel. Zorg daarnaast voor wat achtergrondmuziek op de momenten dat het kan. Installeer een Google Home Mini en luister tussen de meetings door straks lekker naar de Top 2000 door simpelweg te roepen “Hey Google, speel NPO Radio 2 af en zet het volume op drie”.

Bekijk onze collectie aan tijdloze schapenvachten en koeienhuiden. We hebben diverse kleuren en maten beschikbaar. Een schapenvacht past in ieder interieur en geeft zodoende een warme uitstraling aan je thuiskantoor.

0 opmerkingen

Laat een reactie achter: